راه آشپزی

طرز تهیه “زولبیا و بامیه” درخانه با نکات و تصاویر

زولبیا و بامیه یکی از شیرینی های محبوب ایرانی ها است که برای افطار و سحر در ایام مبارک رمضان سرو میشود. این شیرینی خوشمزه را میتوانید در خانه و با مواد سالم تهیه کرده و در کنار خانواده با چای گرم سرو کنید.

زولبیا و بامیه خانگی خوشمزه زولبیا و بامیه

طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی 

مواد مورد نیاز برای درست کردن زولبیا و بامیه

  • آرد:50 گرم 
  • تخم مرغ :3 عدد
  • آبلیمو :3 قاشق سوپ خوری
  • شکر :نیم کیلو
  • زعفران :به میزان لازم
  • نشاسته :200 گرم
  • ماست :200 گرم 
  • جوش شیرین :1/2 قاشق چای خوری
  • نمک :1/3 قاشق چایخوری
  • روغن جامد :1 قاشق چایخوری
زولبیا و بامیه

طرز تهیه زولبیا خانگی:

برای تهیه زولبیا ابتدا 200 گرم نشاسته را در ظرفی ریخته و با ماست مخلوط کنید. سپس 20 گرم از آرد را افزوده و خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

در ادامه روغن جامد را بریزید و مجدد هم بزنید تا مایه یکدست شود، حالا جوش شیرین را افزوده و مجدد هم بزنید.

در مرحله بعد گلاب و زعفران را هم بریزید و مواد را خوب مخلوط نمایید، سپس داخل قیف بریزید.

تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا گرم شود سپس زولبیا را با قیف داخل روغن شکل داده و اجازه دهید تا سرخ شود.

بهترین مدت زمان برای آماده شدن زولبیا 10 دقیقه است.

 زولبیا

طرز تهیه بامیه :

ابتدا آب را می جوشانیم و به آب در حال جوش بر روی شعله ملایم آرد را اضافه میکنیم و خوب هم می زنیم تا خمیر تقریبا سفتی آماده شود, روغن را به خمیر اضافه می کنیم

و 2-3 دقیقه مخلوط می کنیم. بعد از سرد شدن خمیر تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنیم و خمیر را خوب ورز داده تا نرم شود در ادامه می توانید یک قاشق از شربت بامیه هم

به خمیر اضافه کنید.

خمیر را توسط قیف به صورت دایره دایره درون ظرف مورد نظر ریخته و سرخ می کنیم و بعد از سرخ شدن از درون روغن بیرون آورده و داخل شربت می اندازیم به مدت چند دقیقه.

 

بامیه

 شربت زولبیا و بامیه :

با مخلوط گلاب و جوش شیرین و زعفران می توانید شربت زولبیا و بامیه را تهیه کنید.

ترفندهایی برای ترد شدن و خوشمزه تر شدن زولبیا:

  • اگه شربت داغ باشد و یا سفت نباشد بامیه و زولبیا خمیر میشوند .اگر هم آبلیمو نریزید شربتتان شکرک میزند.
  • برای تهیه شربت تمام مواد باید یک ربع بجوشند. بعد میگذاریم تا خنک شود و شربت غلظت عسل را پیدا کند.
  • برای سرخ کردن زولبیا بهتر است از روغن مایع استفاده کنید زیرا روغن جامد باعث سفت شدن زولبیا می شود.
  • می توانید در طرز تهیه زولبیا از قیف های یک بار مصرف نیز استفاده کنید توجه داشته باشید که این قیف ها را باید با قطر تقریبی 7 میلی متر برش دهید.
  • زولبیا را بعد از این که از روغن خارج کردید بلافاصله درون شربت بار بیندازید تا شربت به خوبی به خورد زولبیا برود.
  • زیر شعله گاز را برای سرخ کردن زولبیا ها در حالت کم و ملایم قرار دهید.
  • بعد از درست کردن 2 یا 3 زولبیا حتما مواد را باهم مخلوط کنید.

نکاتی برای خوشمزه شدن بامیه:

    • برای درست کردن بامیه بهتر است ماسوره ی آچری استفاده کنید. تعداد بامیه هایی که داخل روغن می اندازید نباید زیاد باشد یعنی تابه نباید پر باشد و بین بامیه ها فاصله باشد چون بخار بامیه ها باعث میشود نرم شوند.
    • بامیه ها را خوب سرخ کنید تا کاملا قهوه ای تیره شوند.
    • حتما از گلوکز داخل شربت بامیه استفاده کنیدتا بامیه ها نرم نشوند.گلوکز را از لوازم قنادی تهیه کنید و با یک قوطی آن میتوانید چندین بار شربت درست کنید و حتما گلوکز بی رنگ تهیه کنید.
    • بعد پخت بامیه حدود هفت الی هشت ساعت رویشان را نپوشانید و بدون رو کش داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.

    نکات تکمیلی در مورد زولبیا و بامیه

    زولبیا و بامیه جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک میباشد 
    زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه 
    و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقه میباشد .
    زولبیا و بامیه را می توانید در وعده دسر - سرو کنید . 
    همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .


    توصیه هایی درباره مصرف زولبیا و بامیه:

    • زولبیا و بامیه را سعی کنید در منزل آماده کنید تا سالم تر باشد و اگر از بیرون خریداری میکنید آن را از قنادی های معتبر تهیه نمایید.
    • از خرید زولبیا و بامیه سوخته و یا خمیر بپرهیزید.
    • همچنین از خریدن زولبیا بامیه به شکل باز که در مجاورت آلودگی هوا قرار دارد اجتناب کنید.
    • از مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه خود داری کنید زیرا باعث تشنگی و عطش میشود.
    • زولبیا و بامیه را در وعده افطار سرو کنید و از خوردن آن در سحری خودداری کنید زیرا باعث تشنگی و گرسنگی در طول روز میشود.
    • خوردن زولبیا و بامیه برای افراد چاق و کسانی که دیابت دارند توصیه نمیشود.

    منبع: نمناک

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی