نان خامه ای خانگی
“نان خامه ای” یکی از شیرینی های تر پر طرفدار و خوشمزه است که طرز تهیه آن را در این مطلب از آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه نان خامه ای
تخم مرغ : 4 عدد
آرد : 120 گرم
آب و یا شیر : 1 و 1/4 پیمانه
کره : 60 کرم
وانیل :1/4 قاشق چایخوری
بکینگ پودر : 1/4 قاشق مرباخوری
نمک : 1 پنس
خامه فرم گرفته برای پر کردن نان ها : 1/5 پیمانه
روش پخت نان خامه ای
ابتدا باید همه مواد را به دمای محیط برسانید پس بهتر است از نیم ساعت قبل مواد را از یخچال بیرون بیاورید
تا با دمای محیط، برسند.در این فاصله .فر را با دمای 220 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید
در ظرفی آرد را با بکینگ پودر و نمک مخلوط کنید و یکی دو بار الک کنید
بعد کره و آب را در یک تابه و یا شیر جوش نچسب بر روی حرارت ملایم قرار دهید.و هم بزنید تا کره ذوب شود. البته به جای آب می توانید از شیر هم استفاده کنیم ولی شیر،
باعث زودتر فاسد شدن نان میشود
وقتی آب کم کم به جوش امد و از کناره ظرف، حباب های کوچکی در حال جوشیدن ظاهر شد و کره کاملاً ذوب شد. مخلوط آرد را به یکباره به آب و کره اضافه کنید و با قاشق
چوبی خوب و سریع هم بزنید. تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند
در این مرحله تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و با قاشق یا دور کند همزن هر بار تخم مرغ ها را خیلی خوب با خمیر مخلوط کنید،
حدوداً 3 دقیقه مواد را هم بزنید تا خمیر یکدستی به وجود بیاید . به این مرحله از کار اصطلاحا داغ زدن خمیر میگویند که باید خیلی خوب و درست انجام شود. بعد از اینکه خمیر
وسط تابه جمع شد،آن را به یک ظرف دیگر منتقل کنید وصبر کنید تا به مدت 5-6 دقیقه از حرارت بیفتد
درآخر باید خمیر لطیف و یکدستی به وجود بیاید.در پایان هم برای عطر بهت نان ها وانیل را به آن اضافه و مخلوط کنید
حرارت فر باید 220 تا 230 درجه سانتیگراد باشد. تا هوای داخل خمیر بر اثر حرارت بالا خالی شود و پف خمیر به صورت چشمگیر افزایش پیدا کند.اجازه دهید حدود نیم ساعت بگذرد
تا پف نان کامل شود. بعد دمای فر رو به 180 درجه سانتیگراد برسانید و 10 تا 15 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید
روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر آماده شده را داخل قیف با ماسوره ساده یا شکوفه بریزید و به کمک ان روی سینی فر به شکل گرد بزنید. البته میتوان به صورت
خمیر های افقی و یا مارپیچ هم این کار رو انجام دهید. و سایز آنها هم بستگی به خودتان دارد.سینی را داخل فر قرار دهید
بعد از این زمان، سینی را از فر خارج کنید و منتظر بمانید تا نان ها کاملا خنک شوند. انتهای نان ها را با یک چاقوی اره ای سوراخ کنید و یا نان ها را به دو قسمت تقسیم کنید و با
خامه فرم گرفته شده و یا هرچیز دیگری مثل کرم پاتیسیر و یا گاناش پر کنید.سپس نان ها را با شکلات بن ماری شده و کمی چیپس
شکلات تزیین کنید
نکات طلایی برای پخت بهتر نان خامه ای
خمیر ها را در مرکز قالب فر قرار ندهید زیرا مرکز قالب فر در معرض حرارت مستقیم قرار می گیرد و بنابراین نان ها می سوزند سعی کنید نان ها را در دو طرف قالب فر قرار دهید
شعله گاز باید روی حرارت ملایم باشد تا آب به کلی تبخیر نشود قبل از این که آرد را اضافه کنید اجازه دهید تا خمیر به خوبی خنک شود مدت زمان تقریبی خنک شدن خمیر
5 دقیقه است در حین خنک شدن خمیر آن را زیر و رو کنید تا همه جایخمیر به طور یکنواختی سرد شود
در طرز تهیه نان خامه ای در مرحله ای که تخم مرغ ها را اضافه می کنید حتما آن ها را دانه دانه اضافه کنید و هردانه از تخم مرغ را که اضافه می کنید
خمیر را به خوبی ورز دهید تا تخم مرغ به خوبی جذب مایه خمیر شوندنان ها بعد از پخته شدن باید به رنگ طلایی در آیند و به خوبی پف کنند
بعد از آنکه نان خامه ای آماده شد شما می توانید بر روی آن مقداری شکلات آب کرده یا پودر قند قرار دهید
یکی ار مراحل مهم ساخت خمیر داغ زدنه. یعنی زمانی که آرد را به کره و آب به یکباره اضافه می کنید، باید سریع هم بزنید تا آرد در مایع کامل مخلوط شده و مثل حلوا
یک گوشه جمع شود.
کره حتما باید هم دمای محیط شود. کره سرد را با آب حرارت ندهید. تا گوشه ظرف آب و کره قل زد آرد را اضافه کنید. اجازه ندهید آب بجوشد و بخار شود
به محض یکدست شدن خمیر حرارت را خاموش کنید. اگر خمیر زیاد حرارت ببینه به روغن میفته و نون توی فر تغییر شکل میده
وقتی خمیر ولرم هست تخم مرغ ها را اضافه کنید. یعنی وقتی به خمیر دست می زنید حرارت را احساس کنید. خمیر نباید نه سرد باشد و نه داغ
بهتره تخم مرغ را با دست ،مخلوط خمیر کنید. بهتره از همزن استفاده نکنید. اگر هم با همزن مخلوط می کنید از سری خمیرگیرش استفاده کنید
فر را از قبل داغ کنید. خمیر باید در فر داغ قرار بگیرد تا به خوبی پف کنداگر خمیرتان به خوبی هم زده نشده باشد ممکن است نون ها ترک بخورند
خمیر قبل از ریختن در قیف باید براق و چسبنده باشدوقتی شیرینی پف کردن و مغز پخت شد از فر بیرون بیارید
تخم مرغ هاتون باید تازه باشند. زمانی که تخم مرغ ها را اضافه می کنید می توانید کمی وانیل یا یک قاشق گلاب یا کمی رنده پوست لیمو ترش اضافه کنید
خامتون حتما فرم گرفته باشد. اگر خامه صبحانه استفاده می کنید، کمی پودر خامه یا ژلاتین بزنید
اگه خمیر داخل فر خوب پف نکند بعد از درآوردن از فر شیرینی حالت خمیری و نرم پیدا خواهد کرد.و این اتفاق وقتی می افتد که حین داغ زدن، کل آب موجود بخار نشده و در واقع
خمیر شُل بوده است. برای تِست کردن این مسئله باید یک قاشق داخل خمیر داغ زده قرار دهید تا به ایستد و نیفتد. در این حالت یعنی آب کاملا بخار شده
.در صورتی که مواد رو درست مخلوط کنید خمیر غلظت مناسب برای فرم دهی را خواهد داشت.
منبع: آشپزی 20
- پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸