رشته پلو از ترکیب شدن برنج و رشته پلویی درست می شود.معمولا ایرانی ها به طور مرسوم رشته پلو را در شب چهارشنبه سوری و ایام نوروز درست می کنند.
رشته پلو بدون گوشت برای افرادی که دارای رژیم گیاه خواری هستند بسیار مناسب می باشد.
مواد لازم رشته پلو مجلسی
- برنج ایرانی :2 پیمانه
- رشته پلویی قهوه ای رنگ:100 تا 150 گرم
- عدس:1 پیمانه
- کره حیوانی :50 گرم
- فیله مرغ :300 تا 500 گرم
- زعفران آب شده:3 قاشق غذاخوری
- دارچین:1 قاشق غذاخوری
- پیاز سرخ شده :3 قاشق غذاخوری
- کشمش پلویی و خرما:نصف پیمانه
- نمک ، فلفل و روغن :به میزان لازم
طرز تهیه کامل رشته پلو مجلسی با فیله مرغ
برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس دهید. عدس را هم چند ساعت خیس کنید و بعد بپزید.
مواد لازم رشته پلو مجلسی چه چیزهایی هستند ؟
کشمش را هم خیس میدهیم ، هسته خرما را جدا میکنیم ، پیاز را هم سرخ میکنیم و فیله مرغ را به صورت نواری خرد میکنیم و بعد آن را با نمک ، فلفل و زردچوبه مزه دار میکنیم و داخل کره یا روغن تفت میدهیم تا سرخ شود و بعد پیاز ،کشمش و خرما را هم در داخلش یک تفت کوچک میدهیم. .همه مواد را که آماده کردیم.
نحوه پخت رشته پلو با مرغ
برنج را آبکش میکنیم و در حین آبکش شدن برنج زمانی که نیم پز است رشته پلویی و عدس را هم داخل آب برنج میریزیم تا با هم مخلوط شوند و پخته شوند.
سپس برنج ترکیب شده را آبکش میکنیم . در ظرف مورد نظری که میخواهیم برنج را دم کنیم مقداری روغن ریخته و ته آن را با سیب زمینی یا هر ته دیگی که دوست داشتید بچینید.
و بعد برنج ها را با کف گیر داخل قابلمه میریزیم و بین برنج ها دارچین میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا دم بکشد.
وقتی برنج دم کشید مقداری از برنج را زعفرانی کنید و در ظرف مورد نظر بریزید و با مرغ ، کشمش و خرما روی برنج یا لابه لای آن بچینید.
اگر بخواهید رشته پلو را به صورت کته ای درست کنید باید ابتدا 2 پیمانه برنج را به همراه 3 پیمانه آب و مقدار کمی نمک و روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
بعد از اینکه آب به جوش آمد و مقداری از آب تبخیر شد رشته ها را با برنج مخلوط کنید و وقتی آب کاملا بخار شد روی در قابلمه یک دم کنی بگذارید و 45 دقیقه تا یک ساعت صبر کنید تا رشته پلو دم بکشد.
نکاتی در تهیه رشته پلو
- بخاطر اینکه رشته ها خیلی زود نرم و له میشوند باید به زمانی که رشته ها را داخل آب جوش میریزید دقت کنید تا زیاد از حد نجوشد.
- خود رشته پلویی مقداری شوری دارد به همین دلیل موقع مصرف باید به میزان مصرف نمک در غذا دقت کنید.
- رشته پلو را میتوان با گوشت چرخ کرده، گوشت گوسفندی تکه ای و یا گوشت مرغ تهیه کرد و یا اصلا از گوشت استفاده نکرد.
نکات تکمیلی در مورد رشته پلو
رشته پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
رشته پلو را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع: nicecooking
- چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹