کیک گلابی یکی از کیک های بسیار خوشمزه ای است که با روشی بسیار ساده تهیه میشود. کیک گلابی و زنجبیل را میتوانید در منزل تهیه کرده و به عنوان یک عصرانه دلچسب با چای گرم سرو کنید.
مواد لازم کیک گلابی و زنجبیل :
- گلابی پوست کنده دانه گرفته و باریک خرد شده 450 گرم
- تخم مرغ زده شده 3 عدد
- شکر قهوه ای نرم 1 قاشق غذاخوری
- کره نرم شده 300 گرم
- شکر دانه ریز 175 گرم
- آرد بکینگ پودر دار 175 گرم
- پودر زنجبیل 3 قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک گلابی و زنجبیل :
برای تهیه این کیک ابتدا 175 گرم از کره را در ظرفی ریخته و با شکر مخلوط کنید.
سپس آرد را افزوده و تخم مرغ ها را هم بریزید و خوب هم بزنید ، در ادامه زنجبیل را بزنید و مواد را مخلوط کنید تا خمیر کیک درست شود.
حالا یک قالب 20 سانتی متری را چرب کره و با کاغذ روغنی بپوشانید، با قاشق مایه کیک را داخل قالب بریزید و سطح روی آن را صاف و یکنواخت نمایید.
برش های گلابی را روی مایه ی کیک بچینید. شکر قهوه ای را روی آن ها بپاشید و باقی کره را تکه تکه روی آن ها قرار دهید.
کیک را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت و یا عدد 4 فرهای گازی به مدت 35 تا 40 دقیقه قرار دهید تا طلایی شود و وقتی آن را با دست می فشارید حالت ارتجاعی داشته و سر جای خود برگردد.
در صورت تمایل، کیک گلابی و زنجبیل را گرم به همراه بستنی یا خامه سرو نمایید.
نکات مهم برای پخت کیک
- وقتی از پخت کیک مطمئن شدید تا ۱۰ دقیقه آنرا در فر خاموش بگذارید تا کمی خنک شود و پفش نخوابد.
- اگر دوست دارید از مغز گردو استفاده کنید، میتوانید وقتی مواد کیک آماده شد قبل از ریختن در قالب کیک، کمی مغز گردو خرد و ریز کرده و با مواد مخلوط کنید. سپس مواد را درون قالب کیک بریزید.
- تا ۳۰ دقیقهی اول در فر را اصلا باز نکنید تا پف کیک نخوابد و بعد از نیم ساعت هر ۵ الی ۱۰ دقیقه یک بار چک کنید که آیا کیک پخته است یا خیر.
- اگر میخواهید کیک گلابی کاراملی داشته باشید کافی است پس از در آوردن از فر، سس کارامل را روی کیک داغ بریزید.
- اگر میخواهید کیک گلابی شکلاتی داشته باشید کافی است که مقدار ۱۵ گرم از آرد را کم کنید و به جای آن پودر کاکائو بریزید.
- اگر دوست دارید که گلابیها نرم و کمی شیرین شوند کافی است که قبل از گذاشتن گلابیها در قالب آنها را درون یک قابلمه بریزید و همراه با شکر و عسل و آب روی حرارت بگذارید تا به مدت بیست دقیقه بجوشد و گلابیها نرم شوند. سپس آنها را از آب خارج کنید و روی دستمال آبگیر تمیز بگذارید تا شیرههای اضافی آن خارج شود. سپس آنها را درون قالب بگذارید.
- میتوانید لایهی آخر قالب را کمی گلابی نگینی خرد شده بریزید.
خواص گلابی:
- این میوه خوشمزه حاوی مقدار زیادی ویتامینهای C و K ، فیبر و مس بوده و از این رو از سرطان سینه و سرطان روده پیشگیری میکند.
- همچنین فیبر موجود در این میوه به کنترل کلسترول خون کمک کرده و از بیماری های قلبی و سکته های قلبی جلوگیری میکند.
- خوردن گلابی موجب حرکت روده شده و به هضم غذا کمک میکند همچنین یبوست را درمان میکند.
- این میوه به علت داشتن قند طبیعی انرژی زا و مقوی است.
- گلابی حاوی مقادیر زیادی بور بوده و از اینرو به جذب جذب کلسیم در بدن کمک کرده و موجب تراکم و استحکام استخوانها میشود و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
- گلابی در کاهش تب و درمان گرامازدگی موثر بوده و همچنین برای درمان گلودرد موثر است.
- پنجشنبه ۶ آبان ۹۵