سکنجبین معرب سیکنگبین پارسی سرکه انگبین: شربتی که از سرکه و شکر درست کنند.
سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم می آمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر وفرح بخش به وجود می آوردند. در برخی نقاط که عسل یافت نمی شد یا می خواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه می کردند ولی همچنان آن را سکنجبین می نامیدند؛ و امروز که عسل گران یا کمیاب تر از گذشته شده به طور کلی این شربت را با شکر تهیه می کنند.
برگرفته از ویکی پدیا
آموزش دستور تهیه و مواد لازم شربت سکنجبین خوشمزه
طرز تهیه سکنجبین سنتی خانگی خوشمزه با شکر برای کاهو
مواد لازم برای تهیه سکنجبین کاهو
شکر :: 3 کیلو
نعناع :: 2 کیلو
سرکه :: 0.5 تا 1 پیمانه
گلاب :: به میزان لازم
طرز تهیه سکنجبین سنتی
ابتدا شکر را با آب به اندازه کافی می جوشانیم و صاف می کنیم. نعناع را پاک کرده و می شوییم. نعناع را 3 تا 4 دسته می کنیم و با نخ یا چوب می بندیم. سپس داخل شکر آب ریخته آنقدر بجوشانید تا به قوام آید. سرکه و گلاب را اضافه کرده بگذارید کمی بجوشد. هر گاه با کفگیر مایع را برداشته ریختیم مایع در لبه کفگیر نیم دایره جمع شود و وسطش شکاف بخورد، سکنجبین آماده است
- سه شنبه ۲۷ مهر ۹۵