راه آشپزی

سوپ دال عدس

سوپ دال عدس یکی از پیش غذاهای بسیار ساده و مقوی است که میتوان آن را به عنوان یک وعده غذایی تهیه و سرو نمود. سوپ آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و با برش‌های لیموترش و برگ جعفری تزئین کنید.

مواد لازم برای سوپ دال عدس:

  • دال عدس - یک پیمانه
  • سیب زمینی خرد شده - یک عدد
  • کرفس خرد شده - دو شاخه
  • هویج ورقه شده - دو عدد
  • سیر خرد شده - هشت حبه
  • آب مرغ - چهار پیمانه
  • پودر زیره - نصف قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز و سس تند - به میزان لازم
  • نمک و فلفل - به میزان لازم
  • برگ بو - دو عدد
  • لیموترش - دو عدد
  • روغن زیتون - سه قاشق غذاخوری
  • پیاز خرد شده - یک عدد

طرز تهیه سوپ دال عدس:

برای تهیه سوپ دال عدس ابتدا پیاز، هویج، کرفس، سیب زمینی و سیر را شسته و خرد کنید.

پیاز خرد شده را داخل قابلمه مورد نظر با روغن تفت دهید تا طلایی شود.

در مرحله بعد کرفس، هویج، نیمی از سیرها و تمامی سیب زمینی ها را به پیاز افزوده و چند دقیقه تفت دهید.
دال عدس را شسته و به قابلمه اضافه کنید، سپس آب مرغ را بریزید بگذارید جوش بیاید، در این مرحله شعله را کم کنید تا نیم ساعت بجوشد و سیب زمینی و عدس بپزد.
برگ بوها، باقی مانده سیر و نصف لیموترش ها را در قابلمه بریزید و ده دقیقه دیگر بپزید. حال برگ بوها را بردارید و آب بقیه لیموترش ها را درون سوپ بریزید. سوپ را درون دستگاه غذاساز به صورت پوره روانی درآورید و زیره، نمک، فلفل و فلفل قرمز را به آن بیفزایید و هم بزنید.

نکاتی برای تهیه سوپ دال عدس:

  • برای تهیه آب مرغ بهتر است از قسمت بال و گردن مرغ استفاده کنیم تا طعم بهتری به سوپ بدهد
  • دلیل اضافه کردن زنجبیل و زیره در انتهای زمان پخت این است که عطر این ادویه ها از بین نرود
  • به جای رب می توانیم از 2 عدد گوجه فرنگی پوره شده استفاده کنیم.

 

خواص دال عدس:

  • دال عدس چشم را تقویت کرده و از بروز بیماری های چشمی مثل تنبلی چشم جلوگیری میکند.
  • دال عدس طبعی گرم و البته خشک دارد.
  • دال عدس در بهبود عملکرد روده و معده موثر بوده اشتها را زیاد میکند.
  • دال عدس به بهبود گردش خون کمک کرده و از لخته شدن خون جلوگیری میکند.
  • خوردن دال عدس در افرادی که مشکل آرتروز دارند بویژه سالمندان مفید بوده و همانند یک داروی خوراکی عمل میکند.  
  • دال عدس حاوی مقدار زیادی آهن بوده و برای رفع کم خونی موثر است.
  • دال عدس موجب کاهش تشنگی و حرارت کبد شده و همچنین از مشکلات و بیماری های مربوط به صفرا پیشگیری میکند.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی