طرز تهیه انواع آش:
آش یکی از خوراکهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته میشود. آش چندین نوع است از جمله آش رشته، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش دوغ و… سادهترین آن آش رشته است و از سبزیجات، حبوبات و رشته و کشک تشکیل شده و از سیر داغ، پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین آن استفاده میکنند.
آش از زمانی وارد فرهنگ دستور پخت ایرانی شد که یک وعده غذایی را ارزان بگذارند، و اگر بخواهید به صورت کلی آشهای ایرانی را بشمارید در حدود ۴۰۰ تا میشود که در کل سراسر ایران به شکلهای گوناگون طبخ میشود، و به جرأت میتوان گفت تقریباً حدود ۱۰ نوع آش وجود دارد که در آن از گوشت استفاده شدهاست.
امروز قصد داریم طرز تهیه 2 نوع آش ( آش شله قلمکار ،آش گندم) که خیلی پرطرفدار و مقوی هستند را آموزش می دهیم.
طرز تهیه آش شله قلمکار:
مواد لازم برای درست کردن آش شله قلمکار
- گوشت بدون استخوان:نیم کیلو
- پیاز متوسط:4 عدد
- سبزی:جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید
- نخود و لوبیاچیتی:از هرکدام یک فنجان
- نعناع داغ:به مقدار لازم
- روغن:نصف فنجان
- برنج:یک فنجان
- نمک و فلفل:به اندازه دلخواه
طرز تهیه آش شله قلمکار
برای تهیه ی این آش قدیمی بهتر است قبل از هر کاری شب قبل حبوبات را خیس کنید تا بهتر بپزند.برای تهیه ی این آش پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.گوشت ها را به تکه های کوچکی تقسیم کرده و با پیاز کمی تفت دهید .
سپس سه لیوان آب داغ به ظرف مورد نظر اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزد.بعد از اینکه گوشت به طور کامل پخت آن را به وسیله ی گوشتکوب له کرده و بکوبید و به مواد آش اضافه کنید.حبوبات و برنج و سبزی خرد شده و فلفل و گوشت له شده را که با هم مخلوط کردید به طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و کاملا جا بیفتد.وقتی که آش آماده شد آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و با نعنا داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.
طرز تهیه کامل آش گندم:
آش گندم به روشهای گوناگون تهیه میشود. آش گندم غذای محلی استان زنجان است. در زنجان گندم را تمیز کرده و میشویند. سپس در آب خیس میکنند و پس از نرم شدن در شیر میپزند. در آذربایجان به این آش هدیگ میگویند
مواد مورد نیاز برای پخت آش گندم
- گندم پوست کنده وخیس کنده 2 لیوان
- برنج شسته 1 لیوان
- نخود 1 لیوان
- لوبیا قرمز و لوبیا چیتی باهم 1 لیوان
- عدس 1 لیوان
- سبزی آش ( گشنیز - تره - اسفناج - جعفری - نیم کیلو
- پیاز داغ 1 لیوان
- نعناع داغ نصف لیوان
- نمک - فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه کامل آش گندم مقوی و فوق العاده
طرز تهیه کامل آش گندم خوشمزه
حبوبات را از چند ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید تا در هنگام پخت هم زودتر پخته شوند و هم نفخ آنها گرفته شود.
برای درست کردن آش باید در یک قابلمه نسبتا بزرگ البته بستگی به حجم آش دارد ، انتخاب کنید و تا نصف قابلمه آب بریزید و گندم را همراه با نخود و لوبیا داخل آن اضافه کنید تا بپزند. بعد از به جوش آمدن آب ، باید حرارت را ملایم کنید تا حبوبات به آرامی پخته شود.
طرز تهیه آش گندم خوش طعم و خوشمزه
بعد از یک ساعت پخت گندم با نخود و لوبیا ، عدس و برنج را اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد.
وقتی یک ساعت از زمان پخت برنج به همراه عدس و بقیه حبوبات گذشت .سبزی آش را به همراه نعناع داغ و پیاز داغ و همچنین نمک ، فلفل و زرد چوبه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم همه مواد کنار هم بپزند و به اصطلاح جا بیفتند.
که حدود 45 دقیقه کافیست. اگر در حین پخت آش آب آن کم شد میتوانید کم کم مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
- يكشنبه ۱۳ بهمن ۹۸